Varför utbilda sig till truckförare?

Klicka här och boka en truckförarutbildning!

Att utbilda sig till truckförare öppnar en stor mängd dörrar in i arbetslivet. På nästintill alla – både små, medelstora och stora – industrier idag så måste gods flyttas med truck. Detta får inte vem som helst göra, utan personen måste inneha behörighet för den truck som används för att flytta godset. Truckar klassificeras in i olika kategorier beroende på hur stora samt hur tungt dem får lyfta (läs mer om klassificeringar av truckar här). Till dessa olika kategorier – som truckarna delas in i – behövs en viss typ av truckförarutbildning för att få köra trucken i fråga. Det finns tre olika truckförarutbildningar, A, B och C.

Varför gå en truckförarutbildning?

Genom att ha en truckförarutbildning är du mer attraktiv för arbetsgivaren att anställa dig. Detta eftersom du är redo att börja jobba från dag ett och att arbetsgivaren slipper lägga ut pengar på dig och skicka iväg dig på en truckförarutbildning. Det visar även på att du är ambitiös och företagsam när du redan har en truckförarutbildning och ansöker för ett jobb som antingen truckförare eller där det är meriterande att ha en truckförarutbildning.

En truckförarutbildning är alltid bra att ha, trots att du kanske jobbar med något annat. Du kan alltid jobba extra på exempelvis lager om du behöver extra pengar under en viss period. Vid en lågkonjunktur är det även bra att ha något man kan falla tillbaka på om man skulle bli uppsagd från ett jobb där besparingskrav på personal ofta förekommer.

Gott om arbete

Truckförare är eftertraktade inom industri, lager samt handel. Näst intill alla små, medelstora och stora industrier har en eller flera personer som antingen behövs för att flytta gods eller arbetar heltid med att flytta gods, det vill säga är heltids truckförare.

Givetvis är arbetsutsikterna bättre i det större städerna där det finns fler industrier, lager och handel.

Är du beredd att flytta utanför Sveriges gränser så är Norge ett väldigt bra alternativ där dem ropar efter truckförare. Du får även en betydligt bättre lön om du arbetar i Norge. Räkna med minst 25% högre lön. Glöm då inte räkna med en lägre skattsats, som är på endast 25%, vilket även detta medför att du får en betydligt mycket bättre lön i Norge. Det finns även en hel del andra fördelar med att jobba i Norge som truckförare exempelvis arbetsförhållanden samt sjukvillkor, jobbar du i Norge så har du inga karensdagar, således får du 100% av din lön från första dagen du är sjuk.

Detta är några av fördelarna med att gå en truckförarutbildning och utbilda sig till truckförare.

Fråga oss

Har du någon fråga angående "Varför utbilda sig till truckförare?" är du välkommen att ställa den här nedan. Vi svarar så fort som möjligt!